Bevallingscollege, de optimale voorbereiding voor de geboorte van jullie kindje:
Tijdens deze dag, die je samen met je partner volgt, word je volledig voorbereid op je bevalling.
 

Je bent zwanger en langzamerhand komt je bevalling in zicht. Je wilt je graag goed voorbereiden. Ook je partner heeft behoefte aan informatie en wil graag weten wat hij/zij daadwerkelijk kan doen om ervoor te zorgen dat jullie straks met een goed gevoel kunnen terugkijken op waarschijnlijk de meest enerverende ervaring van jullie leven.

Je kunt boeken lezen, goed om te doen maar het is nog beter om één dag uit te trekken om alles samen te bepreken en te oefenen. Op die manier blijft alles veel beter hangen en je zult merken dat wanneer het moment daar is je kennis vanzelf weer boven komt, juist omdat je het al een keer gedaan hebt tijdens het bevallingscollege.

 Programma:
 • Kennismaking:

  Waarschijnlijk ontmoet je tijdens deze dag andere (a.s.) ouders die je aanspreken en waarvan het je leuk lijkt om na deze dag contact te houden. Het is heel fijn om na de geboorte van jullie kindje mensen te kennen die hetzelfde meemaken. In overleg kan er een whatsappgroep worden aangemaakt. De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

 • Bespreking van de bevalling:

  Aan de hand van tekeningen en mooie filmfragmenten gaan we het verloop van de geboorte van jullie kindje doornemen.

 • Ontspanningstechnieken:

  Ontspannen is het sleutelwoord gedurende je bevalling. We bespreken en oefenen diverse ontspanningsmethoden. Ook krijgen jullie na afloop diverse ingesproken ontspanningsoefeningen opgestuurd.

 • Oefenen van de ademtechnieken: deel 1

  Je krijgt uitleg de ontsluitinsfase en je leert de buik en flankademhaling, deze ademtechnieken kun je gebruiken tijdens je ontsluitingsweeën.

 • Pauze & lunch:

  Je lunch wordt verzorgd en ook voor koffie en thee wordt gezorgd.

 • Oefenen van de ademtechnieken: deel 2

  Je krijgt uitleg over de persfase en we gaan de ademtechnieken oefenen die je tijdens deze fase kunt toepassen.

 • Baringshoudingen:

  We gaan diverse houdingen oefenen en daarnaast wordt uitgelegd wat de voor en nadelen van de verschillende houdingen zijn en wanneer je ze kunt toepassen.

 • Drukpunten:

  Tijdens je bevalling kan het soms fijn zijn als je partner druk uitoefent op je bekkengebied. Hoe je dat precies doet leer je tijdens het college.

 • Geboorteplan:

  Met alles wat je gehoord hebt kun je je geboorteplan gaan invullen. Natuurlijk is je plan geen  garantie dat alles straks werkelijk zo gaat, maar het is een manier om samen alles door te nemen en jullie wensen en ideeën met elkaar te bepreken.

 • Mudraboek:

  Na afloop van jullie college krijg je het boek Mudra zwangerschapsyoga en cd. mee naar huis. Hierin kun je alles nog eens nalezen. Het boek staat boordevol oefeningen die je kunt doen gedurende je zwangerschap.

  Praktische informatie:
 • Inschrijving:

  Stuur een mailtje met jullie namen en adresgegevens en de uitgerekende datum naar mudrapilates@gmail.com. Je ontvangt dan de bevestiging van je inschrijving en je factuur per mail.

 • Locatie:

  Shiatsucentrum Amsterdam, Lutmastraat 180 bg. Amsterdam

 • Data & tijd:

  Zondag 10 maart, 28 april, 9 juni 2019.
  Van 11 uur tot 16.00 uur.

 • Kosten:

  €175,- voor twee personen, inclusief koffie, thee, lunch en het Mudraboek & cd en de ingesproken ontspanningsoefeningen.

 • Wat achtergrondinformatie over Tanja:

  Reeds 26 jaar begeleid ik (a.s.) ouders gedurende de zwangerschap. Dit doe ik met behulp van diverse (yoga)oefeningen maar ook oefeningen uit andere disciplines gebruik ik in mijn lessen.

  Naast de fysieke voorbereiding is het ook belangrijk goed geïnformeerd te zijn en ook dat is een belangrijk onderdeel van mijn begeleiding. Ik houd van een no-nonsense houding, bevallen doet meestal pijn en het gaat erom dat je leert hoe je het beste met de pijn om kan gaan.

  Wil je meer weten neem dan gerust contact met me op, je kunt me appen via 0645.739373 of een mailtje sturen via mudrapilates@gmail.com.