Pagina Banner
Zwangerschapsyoga / Pilates doorlopend
met Tanja Isabelle Secrève:
 

De lessen starten weer op 23 augustus 2021 onder voorbehoud

Klik hier om je direct aan te melden voor deze cursus

Voor wie?

Deze lessen zijn bedoeld voor vrouwen die behoefte hebben om tijdens de zwangerschap Yoga/Pilates te doen.
Je hebt geen Yoga of Pilateservaring nodig.
Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap deelnemen.

Inhoud van de lessen:

We beginnen iedere les met een "aandachtsoefening", dat betekent dat je je bewust wordt van je lichaam en je adem, vaak door gewoon even stil te zitten/liggen. Daarna gaan we verder met een reeks yoga/pilatesoefeningen die geschikt zijn tijdens je zwangerschap, waaronder oefeningen voor je bekken en onderrug, je bekkenbodem spieren, je schouders, etc.
Soms doen we een eenvoudige massage-oefening. Het is mogelijk aan te geven waar je behoefte aan hebt en dan worden de oefeningen daar op afgestemt. We eindigen elke les met een heerlijke uitgebreide ontspanningsoefening.

1x in de 8 weken is er bevallingsles. Tijdens deze les bespreken we je a.s. bevalling en oefenen we de ademtechnieken en baringshoudingen. Ook krijg je tips voor je bevalling per mail toegestuurd.
Mocht je geen behoefte hebben aan een bevallingsles dan kun je deze overslaan.

Data bevallingslessen:

In overleg.

Mocht je liever een privebevallingsles volgen samen met je partner dan is dat ook mogelijk. Kijk voor meer informatie bij het kopje "privelessen.

Effect van zwangerschapsyoga:

"Wat is het effect van ontspanningstechnieken zoals geleide visualisatie, spierontspanning, ademhalingstechnieken, yoga en meditatie op de pijnbeleving bij de bevalling?
Onderzoekers namen elf studies onder de loep. Wat blijkt? Gebruik van ontspanningstechnieken wordt geassocieerd met een lagere pijnintensiteit tijdens de bevalling. Andere resultaten zijn een hogere tevredenheid van de barende over de verlichting van pijn en minder kunstverlossingen. Vrouwen  die aan yoga deden waren meer tevreden over de bevalling en hadden een kortere ontsluitingsduur." Bron: Kennispoort Verloskunde

Wanneer: 

Maandag van 18.30 tot 19.45 uur.
I.v.m. Corona  kunnen er max. 6 deelneemsters meedoen per les.

WAAR:

Shiatsucentrum Amsterdam,
Lutmastraat 180 bg. vlakbij de van Woustraat

Prijs:

€195,- voor  10 lessen binnen 12 weken.
Na de tien lessen is het mogelijk per les te betalen.

Mocht je uitgerekende datum binnen twaalf weken voor aanvang van je lessen vallen dan ontvang je een factuur van het aantal lessen tot aan je uitgerekende datum.

Een proefles kost €22,50. Mocht je daarna besluiten mee te doen dan wordt je proefles onderdeel van je 10 lessenblok  en betaal je €19,50 voor de proefles.

Gezien de huidige Coronasituatie is het mogelijk per les te betalen. Je ontvangt na afloop van je lessen de factuur. Het is wel de bedoeling dat je iedere week komt, het zijn geen inlooplessen.

Algemene voorwaarden bij inschrijving:

Door digitale verzending van het inschrijfformulier of door het invullen van het inschrijfformulier na afloop van je proefles stem je in met de algemene voorwaarden.
Annuleren is niet meer mogelijk na inschrijving. 
Na aanvang van de lessen is restitutie niet mogelijk.Na inschrijving ontvang je per mail de bevestiging van je inschrijving en de factuur.
Bij verzuim van deelname aan de lessen wordt geen lesgeld, noch delen ervan, gerestitueerd.
Ik behoud mij het recht voor om een les te annuleren in geval van calamiteiten of overmacht. In dat geval wordt je les doorgeschoven naar de week daarop.

 In 2014 is het boek "Mudra Zwangerschapsyoga" verschenen, door Tanja Isabelle Secrève.

Tanja heeft al haar kennis  gebundeld in het boek “Mudra Zwangerschapsyoga” dat speciaal is geschreven voor mensen die zwangere vrouwen en hun partners begeleiden maar ook zeer geschikt is om uit te werken tijdens je zwangerschap. Het is een uitstekende aanvulling op de cursussen van Tanja.
Het staat boordevol oefeningen  en informatie over de bevalling, het is geïllustreerd met prachtige foto’s die de praktijk weergeven.
Het boek is 204 pagina’s dik en er staan 15 lessen uitgebreid in beschreven. Bij het boek ontvang je ook de CD met een stemoefening die in het boek staat beschreven.
Dit prachtige kleurrijke boek en CD is te koop voor €39,-
Hier is een hoofdstukje om in te kijken. Neem voor meer informatie contact met Tanja op.
Je kunt ook je adresgegevens doorgeven, dan wordt het boek, de CD en de factuur zo spoedig mogelijk naar je opgestuurd.

Tanja Secrève:

Sinds 1993 geeft Tanja Secrève les in zwangerschapsyoga, o.a. in het Geboortecentrum Amsterdam. Vanaf 2004 geeft ze leiding aan de School voor Zwangerschapsyoga en het Mudra Cursuscentrum.
Ze heeft 5 jaar in de kraamzorg gewerkt en veel bevallingen begeleidt. Sinds 2012 geeft zij ook Mudra-Pilates. Ze is moeder van één zoon.

Meer informatie vind je op www.schoolvoorzwangerschapsyoga.nl &www.mudra-pilates.nl